Hyppää sisältöön

HJK ja FC Honka kohtaavat Suomen Cupin finaalissa

20.08.2024

Suomen Cupin finalistit ratkaistiin tiistai-iltana. Mestari vaihtuu varmuudella viime vuodesta.

Helsingin Bolt Arenalla viime kauden Suomen Cupin finalistit HJK ja KuPS iskivät yhteen. Kotijoukkue oli tiistaina alkuhetkistä asti edellä. Tuttu aktiivinen prässipeli tuotti KuPSille ongelmia ja HJK hyökkäsi suoraviivaisesti sekä nopeasti hakien aikaista maalia. Sen se myös sai.

Vajaat kymmenen minuuttia oli kellossa, kun helsinkiläisjoukkue murtautui keskustan kautta rangaistusalueelle. Lilli Halttunen pääsi yrittämään ensin, tämän KuPS-vahti Meri Hämäläinen vielä torjui, mutta pallo kimposi suoraan Sara Sievistön juoksulinjalle ja pallo tyhjiin.

Minuuttia myöhemmin pallo löytyi uudestaan Kuopion Palloseuran maalista. Milja Kiviranta pelasi pallon Jenna Topralle rangaistusalueen kulmaukseen. Hän leikkasi kohden keskustaa ja ampui vasemmalla jalalla kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Avausnelivitosen edetessä vierasjoukkue pääsi paremmin peliin sisään ja loppuhetkillä HJK oli ahtaalla, joutuen lähinnä purkamaan palloja oman maalinsa lähettyviltä.

HJK-puolustajat saivat kuitenkin toistuvasti jalkansa KuPSin laukausten tielle ja tauolle edettiin 2-0-tilanteessa.

Toisella puoliajalla ei KuPS saanut suurempaa kiriä järjestettyä enää. Siitä piti huolen viimeistään Elli-Noora Kainulaisen vasemman jalan laukaus reilun tunnin kohdalla.

HJK eteni finaaliin 3-0-voitolla.

Toisessa välierässä Vantaan Myyrmäessä kotijoukkue PK-35 Vantaa sai vieraakseen FC Hongan. Ottelu alkoi todella tasaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue oli toisilleen tuoreeltaan hyvin tuttu, kun joukkueet kohtasivat liigan puolella viime perjantaina.

FC Honka nappasi johdon, kun kellossa oli 28 minuuttia. Ilona Walta teki hienon esityön laidalla ja löysi maalin edustalta Elli Seiron, jolla oli helppo työ iskeä espoolaiset edelle.

Maalin jälkeen Honka hallitsi edelleen kenttätapahtumia ja vaikutti siltä, että johto saattaisi piakkoin tuplaantua. Avausjakson loppua kohden PK-35 Vantaa sai paremmin pelirytmistä taas kiinni.

Varsinkin kulmapotkuista kotijoukkue pääsi yrittämään useamman kerran ensimmäisellä puoliajalla ja lopulta sellaisen myös hyödynsi.

Roosa Toivanen pääsi 44. minuutilla kulmapotkuun päineen ensimmäisenä ja jatkotilanteesta Elina Mankki ohjasi pallon hienosti maaliin asti. Tauolle edettiin 1-1-tasatilanteessa.

Toinen nelivitonen jatkui tasaisena. Molemmat hyökkäsivät liki vuoronperään. Pelikellon lähestyessä tunnin krouvia alkoi Honka ottamaan lievän otteen pelistä.

Lopulta sama nopeajalkainen kaksikko pohjusti espoolaisten toisen osuman. Walta murtautui kuljetuksensa päätteeksi rangaistusalueelle ja pelasi pallon Seirolle takaviistoon. Tätä rikottiin ja pallo vietiin pilkulle. Sen iski varmasti sisään Wilma Sjöholm.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin pallo kolahti kulmapotkusta PK-maalin tolppaan ja hetkeä myöhemmin kotijoukkue iski itse.

Elina Peltokangas murtautui rangaistusalueelle ja hänet revittiin nurin. Tasoituksen iski vuorenvarmasti sisään pisteeltä Netta Koso.

Toisen jakson pilkkurumba jatkui seuraavaksi toisessa päässä. Walta kaadettiin nyt alueen kulmassa. Aura Nyholm upotti tällä kertaa rangaistuspotkun alakulmaan ja Honka siirtyi taas johtoon ajassa 83 minuuttia.

PK-35 Vantaa ei tästä enää noussut tasoihin. Peli Myyrmäessä päättyi FC Hongan 3-2-voittoon.

FC Honka ja HJK kohtaavat Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina 22. syyskuuta Tammelassa. Finaalin lipunmyyntiin pääsee tästä.

Kuva: Niko Nakari

Search