HJK, KuPS ja FC Honka etenivät välieriin Suomen Cupissa

03.08.2024

Lauantaina pelattiin Suomen Cupin puolivälieriä. HJK, KuPS ja FC Honka olivat voitokkaita.

Helsingin Paloheinässä HPS kohtasi HJK:n Joukkueet pelasivat vastikään vastakkain liigan puolella myös. Tuolloin HJK vei pisteet 2-0-voitolla.

Myös lauantain cupin ottelussa HJK eteni voittoon. Avausjakso päättyi 1-1. Vierailta onnistui ensin Lilli Halttunen, mutta Anna-Stina Simonen toi HPS:n tasoihin vielä ennen taukoa.

Toisen nelivitosen alkuhetkillä Jenna Topra vei HJK:n uudelleen johtoon. Loppulukemat 3-1-viimeisteli Halttunen ottelun toisellaan, kun kellossa oli 72 minuuttia. HJK eteni neljän parhaan joukkoon.

Kuopiossa kotijoukkue KuPS kohtasi Ilveksen. Edellisessä liigapelissä vahvasti esiintynyt Roosa Ariyo nousi ottelun hahmoksi myös cupin puolella. KuPS-hyökkääjä osui avausjaksolla kahdesti ja ne maalit riittivät kuopiolaisille 2-0-voittoon.

Espoon Tapiolassa FC Honka sai vastaansa Jyväskylän Pallokerhon. Kauden aikana kaksi aiempaa tasaista kohtaamista olivat päättyneet espoolaisten voittoihin.

Myös lauantaina pelin jälkeen FC Honka pääsi tuulettamaan kotiyleisönsä edessä jatkopaikkaa. Avausjaksolla kotijoukkue siirtyi johtoon hetki ennen taukoa. Pallo meni vieraiden omista pelaajista verkkoon.

Toisen nelivitosen alkuminuuteilla Ilona Walta tuplasi kotijoukkueen johdon. FC Honka välieriin 2-0-lukemin.

Välierissä KuPS kohtaa HJK:n. FC Hongan vastustaja selviää tiistaina 6. elokuuta. Tuolloin NJS ja PK-35 Vantaa pelaavat viimeisestä välieräpaikasta.