Hyppää sisältöön

HJK on Suomen mestari 2024 – Bolt Arenalla ennätysyleisö

28.09.2024

Subway Kansallisen Liigan Mestaruussarjassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. HJK varmisti Suomen mestaruuden Bolt Arenalla.

Helsingin Bolt Arenalla sarjakärki HJK sai vieraakseen kärkiottelussa KuPSin. Mestaruus oli kotijoukkueelle voitolla katkolla. Ottelussa tehtiin myös Subway Kansallisen Liigan uusi yleisöennätys. Paikalla oli 2535 katsojaa. Aiempi ennätys 1833 oli kaudelta 2020, kun HJK ja PK-35 kohtasivat Olympiastadionilla.

Tasaisen avausjakson 19. minuutilla HJK nappasi johtoaseman. Pallo pelattiin taidokkaasti syötellen KuPSin rangaistusalueen sisälle, josta se kimposi sopivasti Elli-Noora Kainulaisen juoksulinjalle. Laitapelaaja liukui pallon tyylikkäästi sisään ja pääsi juhlimaan johto-osumaa.

Maalin jälkeen HJK sai vahvemman otteen pelistä, mutta lisäosumia helsinkiläisjoukkue ei avausjaksolla saanut. Sen sijaan KuPS nousi tasoihin kymmenisen minuuttia ennen avauspuoliajan loppua.

Ana Paula Silva Santos nousi pallon kanssa kohden rangaistusaluetta ja laukoi kaukaa hienon kudin etukulmasta sisään.

Toisella nelivitosella HJK oli hallitseva osapuoli. Se vei alusta saakka paineen vieraiden maalille ja janosi johtomaalia, jolla varmistaa Suomen mestaruus.

70. minuutilla se myös johtomaalin sai. Sen viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Iiris Holmström, jolle osuma oli liigauran ensimmäinen. Kainulainen toi pallon vasenta kaistaa pitkin ja pelasi sen rangaistusalueen sisälle. Palloon pääsi Holmström, jonka sijoitus löysi tiensä takakulmaan.

KuPS haki vimmatusti tasoitusta ja varsinkin Gentjana Rochi aiheutti suuria ongelmia HJK-puolustukselle. Maaliin asti pallo ei kuitenkaan mennyt. HJK piti johtonsa ja varmisti Suomen mestaruuden kaudella 2024.

Päivän toisessa ottelussa Helsingin Paloheinässä kohtasivat HPS ja Åland United. Avausjaksolla nähtiin lukuisia hienoja maalipaikkoja, mutta yksikään niistä ei löytänyt tietään maaliin asti. Kotijoukkueelta Sonja Hillberg laukoi alkuhetkillä tulisesti, mutta laukaus singahti yli maalin. Myös Anna-Stina Simosen kaukolaukaus oli vaarallinen. Jessica Kiviaho kuitenkin venyi sen tielle.

Åland United oli kuitenkin vielä lähempänä maalintekoa. Varsinkin Tilda Råtts oli huippuvaarallinen ja karkasi kahdesti nokikkain maalivahti Iina Rautiaisen kanssa. HPS-vahti torjui upeasti molemmat tilanteet. Anni Miettunen kolisutteli puolestaan rimoja hienolla suoralla vapaapotkullaan.

Tauolle edettiin joka tapauksessa maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla reilun tunnin kohdalla ylärima kolisi myös Åland Unitedin kenttäpäädyssä. Henni Rinkinen riisti pallon Miettuselta ja ohitti vielä Kiviahon, mutta laukaus kolahti rimaan.

Vain hetkeä myöhemmin HPS tarvitsi jälleen Rautiaisen huippuotteita. Tällä kertaa kotijoukkueen maalivahti torjui Abby Ostremin painavan laukauksen kulmapotkuksi.

Vain reilua minuuttia myöhemmin Ostremin seuraava kanuuna kuitenkin upposi ohi upean ottelun pelanneen Rautiaisen. Kaukaa lähtenyt kuti sujahti oikeaan alakulmaan ja Åland United johtoon.

HPS nosti riskitasoaan, mutta kotijoukkue ei maaleja lauantaina saanut tehdyksi. Pisteet matkasivat Ahvenanmaalle Ostremin osumalla.

Ostrem juhlimassa voitto-osumaansa. Kuva: Pasi Aalto.

Artikkelikuva: Jyri Sulander

Search