Hyppää sisältöön

HJK vei kärkitaistelun nimiinsä ja kasvatti sarjajohtoaan

20.07.2024

Subway Kansallisessa Liigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Suurin huomio keskittyi Helsingin Bolt Arenalle, jossa kohtasivat HJK ja KuPS.

HJK lähti kärkikamppailuun viiden pisteen etumatkalta hallitsevaan Suomen mestariin, Kuopion Palloseuraan nähden. Vierasjoukkueen lähtötilannetta ottelun alla hankaloitti useamman profiilipelaajan puuttuminen. Muun muassa Gentjana Rochi, Aino Kröger ja Emma Santamäki olivat poissa kuopiolaisten kokoonpanosta.

Helsingissä nähtiin todella kovatempoinen ja intensiivinen ottelu. Kumpikin joukkue taisteli irtopalloista ja paineisti vastustajan pelinavaamista ylhäältä asti.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin yksi maali ja siitä vastasi kotijoukkue. Reilut 20 minuuttia oli kellossa, kun Jenna Topra pelasi pallon rangaistusalueen rajan tuntumaan Milja Kivirannalle. Kesäkuun pelaajaksi valittu keskikenttäpelaaja laukoi pallon vasemmalla jalallaan tarkasti ohi Meri Hämäläisen.

Toisen puoliajan alkuhetket kulkivat vahvasti HJK-komennossa. Vahva prässipelaaminen aiheutti lukuisia riistoja ja KuPS ei saanut omaa pallollista peliään kunnolla käyntiin. Jakson edetessä myös kuopiolaisjoukkue pääsi luomaan painetta HJK:n puolustuskolmannekselle.

Oikeastaan juuri sillä hetkellä, kun KuPS sai eniten luotua ongelmia kotijoukkueen puolustukselle – HJK iski vastaiskusta toistamiseen. Lotta Kalske irtosi laidaltaan pitkään kuljetukseen ja odotti maltilla, että Topra ehti mukaan. Pieni syöttö takaviistoon ja Topra sijoitti pallon kauniisti alakulmaan.

Helsinkiläiset kaunistelivat lukemia vielä viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Elli-Noora Kainulaisen lähettämä kulmapotku löysi tiensä KuPS-maaliin vierasjoukkueen pelaajien kautta.

KuPSilla oli ottelussa omia hallintajaksojaan ja peli oli suhteellisen tasainen kärkitaistelu. Vaarallisille maalipaikoille vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt oikeastaan koko ottelun aikana.

HJK kasvatti nyt sarjajohtonsa kahdeksan pisteen suuruiseksi.

Pihlajamäessä kohtasivat PK-35 ja Jyväskylän Pallokerho. Peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa majailevien joukkueiden kohtaamisessa oli myös suuret panokset. Mestaruussarjan paikkoja on jaossa vain neljä ja kauden päätteeksi peräti kolme joukkuetta putoaa ensi kaudella alkavaan Kansalliseen Ykköseen.

Panokset näkyivät avausjaksolla. Maalipaikat olivat kortilla ja kumpikin joukkue vältteli suurempia riskejä. Toisella puoliajalla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ja hallintajaksonsa.

Kamppailu näytti silti etenevän jo kohden maalitonta pistejakoa, kunnes jyväskyläläiset iskivät. Nelli Husu haastoi hienosti oikealla laidalla. Ohitti puolustajan, murtautui rangaistusalueen sisälle ja löysi maalin edustalta Lotta Puolakan. Tämä ei paikastaan erehtynyt.

Tämän jälkeen vierasjoukkue tyytyi varmistelemaan johtoaan ja PK-35 sai vielä jonkinlaisen paineen ja kirivaihteen aikaiseksi. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet matkasivat Jyväskylään Puolakan osumalla.

Päivän kolmas ottelu pelattiin Ahvenanmaalla, Wiklöf Holding Arenalla. Åland United sai vieraakseen HPS:n. Myös nämä joukkueet olivat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. HPS kolmantena ja Åland neljäntenä.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja vei pelin välittömästi HPS:n puolustusalueelle. Kokonaisuudessaan ensimmäinen nelivitonen kulki tasaväkisissä merkeissä ja todelliset maalipaikat olivat kortilla.

Maali oli kuitenkin kertaalleen todella lähellä. Vajaan 20 minuutin pelin jälkeen Olivia Ulenius pääsi koittamaan vapaapotkusta ja upea laukaus olikin suuntautumassa yläkulmaan, mutta HPS-maalivahti Iina Rautiainen venyi hienoon torjuntaan.

Jakson lopulla HPS sai kulmapotkustaan luotua maalipaikan. Pallo kimposi lopulta Anna-Stina Simosen ulottuville, jonka laukaus suuntautui kuitenkin suoraan Jessica Kiviahon syliin.

Toisen puoliajan alkuhetkiä hallitsi lievästi HPS, mutta avausjakson tapaan todella tasaisena ottelu säilyi loppuun saakka.

Maali kuitenkin nähtiin. Tunnin kohdalla HPS rakensi hienon hyökkäyksen, jonka päätteeksi Sofia Jahnukainen löysi viereltään Ria Karjalaisen. Kovassa maalivireessä oleva kärkipelaaja paukautti rangaistusalueen rajan tuntumasta pallon maaliin.

Åland United haki vimmatusti tasoitusta ja loppuhetkillä maalintekoa pääsi yrittämään myös maalivahti Kiviaho. Hän pääsi alueen rajoilta laukomaan, mutta veto suuntautui hivenen yli HPS-maalin.

Helsinkiläisjoukkue haki pisteet Wiklöf Holding Arenalta ja kasvatti samalla johtoaan sarjataulukossa Åland Unitediin nähden.

Sunnuntaina pelataan vielä Ilveksen ja PK-35 Vantaan välinen ottelu.

Kuva: Riku Laukkanen

Search