Hyppää sisältöön

Kaupallinen yhteistyö – Four Reasons: Roosa Ariyo on rohkeasti oma itsensä

11.09.2024

Jokaisen ihmisen tulee voida olla oma aito itsensä tilanteessa kuin tilanteessa. Sama pätee luonnollisesti myös nykypäivän modernin huippu-urheilun saralla, johon kotimainen pääsarjajalkapalloilu vahvasti lukeutuu.

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Roosa Ariyo palasi viime kaudella takaisin Suomen kentille. Vahva ja maalinälkäinen kärkipelaaja pelasi ammattilaisena Espanjan ja Belgian pääsarjoissa ennen muuttoaan Kuopioon.

Ariyo kärsi alkukaudesta loukkaantumisista, mutta palasi loppukesästä tehokkaana pelikentille. Maaleja on syntynyt tiheään tahtiin niin Subway Kansallisessa Liigassa, Suomen Cupissa kuin Mestarien liigassa.

Huippu-urheilijan minäkuvassa itseluottamus näyttelee suurta roolia. Ariyo kertookin arvostavansa itsessään muun muassa sisukkuutta. Hän pyrkii näkemään hankalissakin tilanteissa aina jotain positiivista.

– Olen optimistinen ja rento, enkä ota itseäni liian vakavasti. Arvostan itsessäni elämäniloa ja huomaavaisuutta läheisiäni kohtaan, Ariyo sanoo.

Aitous on KuPS-hyökkääjälle tärkeä arvo, joka ilmenee hänelle lämpönä, välittämisenä sekä rohkeutena olla juuri sellainen, kun on.

Sellaisiin hetkiin, kun Ariyo kokee olonsa epävarmaksi, hän on kehittänyt hyväksi havaitun toimintamallin.

– Luen tai kirjoitan myönteisiä ja itsetuntoa vahvistavia iskulauseita. Näitä hokemalla itseluottamukseni kohenee. Aito itsevarmuus lähtee itsestä, mutta myös muilta saatu kehu tai arvostuksen osoitus voivat tukea tervettä itseluottamusta.

Ariyon mukaan jalkapalloilija ja ihminen ylipäätänsä voi olla onnellinen sekä menestyvä vasta sitten, kun hän uskaltaa olla täysin oma itsensä. Nykyistä joukkuettaan Ariyo kuvaa turvalliseksi ympäristöksi, jossa ei ole odotuksia tai olettamuksia siitä, millainen jonkun tulisi olla.

– Perhe ja läheiset ovat minulle hyvin tärkeitä, mutta arvostan myös omaa aikaa. Saan voimaa ja iloa sekä yhdessä vietetystä ajasta että vapaudesta tehdä omia juttuja.

Tällä hetkellä Ariyon fokus on keskitetty jalkapalloon. Se on hänestä parasta juuri nyt. Loukkaantumisten jälkeen vahva paluu pelikentille on tuntunut Ariyon mukaan huikealta. Tulevaisuudeltaan hän toivoo stabiilia elämäntilannetta ja haaveena on yhteinen oma koti kumppanin kanssa.

Nuorille tulevaisuuden liigapelaajille Ariyo lähettää terveiset, että koskaan ei saa luovuttaa. Tie pääsarjatasolle voi aueta myöhemmälläkin iällä. Omana vahvana itsenään.

Itsevarmuuden vahvistamiseen Ariyolla on useampia ohjenuoria, joista voi olla apua monille liigapelaajillekin.

– Puhu itsellesi ja itsestäsi positiivisesti. Suosittelen myös ympäröimään itsesi ihmisillä, jotka toivovat parastasi ja kannustavat sinua. Vapaa-ajalla kannattaa tehdä juuri niitä asioita, joista nauttii eniten.

Ariyo on ehtinyt saavuttamaan jalkapalloilijana jo paljon. Viime kaudella palkintokaappiin tuli täytettä muun muassa SM-kullan ja Suomen Cupin mestaruuden muodossa. Silti suurimpana saavutuksenaan hän pitää sitä, että saa pelata jalkapalloa huipputasolla. Siitä hän lapsena haaveili ja unelmasta tuli totta.

Kärkipelaaja jatkaa vastustajien puolustusten pitämistä kiireisinä jälleen syksyn ratkaisuotteluissa. Juuri sellaisena, kun hän on.

Kuvat: Niklas Pehkonen

Search