Hyppää sisältöön

KuPS ja Åland United jakoivat pisteet hurjan taistelun jälkeen

15.09.2024

Subway Kansallisen Liigan Mestaruussarja jatkui sunnuntaina Kuopion Palloseuran ja Åland Unitedin välisellä ottelulla.

Avausjakso oli tasainen. Alkuhetkillä KuPS sai luotua muutamia maalipaikkoja. Viiden minuutin pelin jälkeen Gentjana Rochi lähetti painavan laukauksen rangaistusalueen kulmasta, mutta Jessica Kiviaho vieraiden maalilla kykeni torjuntaan.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Sanni Kouva pääsi keskityksen jälkeen yrittämään Åland United -maalin lähistöltä, mutta laukaus singahti reilusti yli.

Noin jakson puolivälissä myös ahvenanmaalaiset olivat jo lähellä maalintekoa. Vasemmalta laidalta lähtenyt keskitys oli osua Aada Törrösen päähän, mutta maalivahti Ellan Arpiainen tuli maaliltaan vastaan ja siivosi pallon pois.

Viitisen minuuttia myöhemmin Arpiainen oli kuitenkin voimaton. Silja Tuominen antoi kulmapotkun KuPS-maalin edustalle ja Gabi Rennie ehti ensimmäisenä tilanteeseen. Tarkka pusku kotijoukkueen maalin perukoille.

KuPSilla oli pidempi tovi, kun se ei saanut vietyä peliä omalle hyökkäyskolmannekselleen, mutta 35 minuutin kohdalla Ana Paula Silva Santos sai oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueen rajan tuntumassa. Painava kuti kuitenkin himpun ohi vasemmasta alakulmasta.

Juuri ennen taukoa KuPS nousi tasoihin. Rochi laukoi jälleen rangaistusalueen oikeasta kulmasta, kuten ottelun alkuhetkillä. Kiviaho torjui jälleen, mutta nyt Aada Nurmi oli valppaana jatkotilanteessa ja ohjasi pallon sisään.

Toisen puoliajan alkuhetkillä ottelu säilyi tasaisena. Vierasjoukkue on tunnetusti erittäin vahva erikoistilanteissa, joista avauspuoliajan maali oli jälleen osoituksena.

Myös toisen jakson ensimmäisellä vartilla Åland United sai kulmapotkuillaan aiheutettua vaaraa KuPS-maalille, mutta tällä kertaa ilman tulosta.

65. minuutilla Rochi sai jälleen oikean jalkansa vapaaksi. Tiukka laukaus boksin rajalta, mutta Kiviaho venyi jälleen hienosti tielle.

Minuuttia myöhemmin pallo löysi sitten tiensä verkkoon asti. Aino Kröger nousi vasenta laitaa, meni vartijastaan ohi ja syötti pallon matalana takatolpalle. Sinne ehti Nurmi, joka pääsi tälläämään ottelun toisensa.

Kauaa ei vierasjoukkue tilannetta voivotellut. Jälleen kulmapotku, jonka jälkitilanteesta hetkeä aiemmin kentälle tullut Anni Hakasalo tykitti upeasti suoraan ilmasta pallon takakulmaan.

Hakasalo osui uudestaan vain muutamia minuutteja myöhemmin. Nyt Olivia Ulenius löysi tarkalla keskityksellään Hakasalon maalin edustalta ja tämä ohjasi pallon ilmasta sisään. Åland United taas johtoon.

KuPS teki vaihtoja ja haki vimmatusti tasoitusta. Rochi pääsi kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä kokeilemaan alueen sisältä, mutta vasemman jalan laukaus karkasi räikeästi yli maalin.

Hurja ottelu sai jälleen uuden käänteen yliajalla. Krögerin antamasta kulmapotkusta Emma Santamäki pääsi loppujen lopuksi tuikkaamaan pallon sisään.

Vieraat olivat erittäin lähellä nousta vielä uudelleen johtoon hetki KuPS-tasoituksen jälkeen. Törrönen pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta Arpiainen venyi upeaan torjuntaan.

Seuranneesta kulmapotkusta siunaantui paikka myös Uleniukselle, mutta myös hänen laukauksensa Arpiainen koppasi.

Pisteet jaettiin Väre Areenalla lukemin 3-3.

Kuva: Miska Savolainen

Search