KuPS kontrolloi pelitapahtumia HPS-ottelussa ja varmisti mitalisijan

20.09.2024

Subway Kansallisen Liigan Mestaruussarja jatkui perjantaina Kuopiossa. KuPS ja HPS lähtivät kärkiotteluun tasapisteissä – sijoilla 2. ja 3.

Avausjakso oli todella tasainen ja ottelun valtavat panokset näkyivät. Nelivitosen aikana kumpikin joukkue antoi lukuisia harhasyöttöjä, joilla hyökkäykset kääntyivät nopeasti vastustajien vastaiskuiksi.

Ensimmäisen puoliajan rikkonaista avauspuoliskoa hallitsi kotijoukkue. KuPS tuli otteluun vauhdilla ja piti pelin HPS-maalin läheisyydessä. Helsinkiläisvieraat eivät ensimmäisten parinkymmenen minuutin aikana päässeet organisoidusti rakentamaan pallollisena juuri mitään. KuPS prässäsi pallot viimeistään keskialueella takaisin itselleen.

Jakson edetessä peli tasaantui, kuopiolaisten prässi laantui hivenen ja oikeastaan puoliajan lopulla HPS oli vaarallisempi joukkue vastaiskujensa kautta.

Kovinkaan uhkaavia maalitilanteita ei kummassakaan päässä nähty. Emma Santamäen vapaapotku 38. minuutilla oli todennäköisesti nelivitosen vaarallisin paikka. Iina Rautiainen sai torjuttua painavan laukauksen kulmapotkuksi. Siitä Lavdije Begolli pääsi vielä puskemaan, mutta pallo meni suoraan Rautiaisen syliin.

Tauolle edettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi edelleen hyvin tasaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue iski aktiivisesti pallollisiin pelaajiin.

51. minuutilla kotiyleisö pääsi tuulettamaan KuPS-maalia. Tao Stark katkaisi HPS-avauksen keskialueella ja pelasi pallon vasemmalle Aino Krögerille. Tämä lähetti upean tarkan keskityksen rangaistusalueelle ja Begolli syöksyi vähintään yhtä näyttävään puskuun. Pallo alakulmaan ja kuopiolaiset edelle.

Vain yhdeksisen minuuttia myöhemmin pallo löytyi uudelleen Rautiaisen selän takaa. Kröger alusti osuman jälleen. Kuljetus keskialueelta ja oikein ajoitettu ja täydellisen painoinen syöttö Roosa Ariyolle puolustuslinjan selustaan. KuPS-kärki kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Ariyon osuman jälkeen HPS nosti jo selvästi prässi- ja riskitasoaan, mutta maalipaikoille helsinkiläisjoukkueella oli edelleen vaikeuksia edetä.

KuPS sen sijaan oli lähellä siirtyä kulmapotkusta jo 3-0-johtoon kamppailun 75. minuutilla. Krögerin antamaan palloon pääsi ensimmäisenä Santamäki, jonka ohjaus ilmasta sujahti vain hivenen ohi takakulmasta.

HPS-paine kiristyi loppua kohden kotijoukkueen puolustuskolmanneksella, mutta Santamäen johtama KuPS-puolustus selvitti tilanteet kerta toisena jälkeen suhteellisen ongelmitta.

Kaela Hansen oli muutama minuutti ennen loppua täräyttää vielä huikean kaukolaukausosuman, mutta pallo pamahti HPS-maalin ylärimaan.

KuPS piti ottelun kontrollissaan alusta loppuun ja voitti ansaitusti 2-0. Samalla kuopiolaisjoukkue repi eron HPS:ään kolmeen pisteeseen ja varmisti mitalisijan.

Kuva: Niklas Pehkonen