Hyppää sisältöön

Mestaruussarjan ja Haastajasarjan ohjelmat julkaistu

05.09.2024

Subway Kansallisen Liigan jatkosarjat alkavat. Syksyn peleissä ratkaistaan mitaleiden kohtalot ja sarjapaikat ensi vuodelle, kun Kansallinen-kokonaisuus pyörähtää käyntiin.

Subway Kansallisen Liigan runkosarja on pelattu ja nyt joukkueet jakaantuvat Mestaruussarjaan sekä Haastajasarjaan.

Muutoksena esimerkiksi viime kauteen, Mestaruussarjassa pelaa tänä syksynä ainoastaan runkosarjan neljä parasta joukkuetta eli HJK, KuPS, HPS ja Åland United. Taistelu mitaleista käydään siis näiden joukkueiden kesken. Mestaruussarja pelataan kaksinkertaisena sarjana eli kukin joukkue kohtaa sarjan kolme muuta seuraa niin kotona kuin vieraissa.

Haastajasarjassa on myös hurjat panokset. Kuudesta joukkueesta ainoastaan kolme säilyttää sarjapaikkansa ensi kaudeksi. Vuonna 2025 starttaa 18 joukkueen Kansallinen-kokonaisuus ja pääsarjassa pelaa ainoastaan kahdeksan (8) joukkuetta. Uudessa Kansallisessa Ykkösessä tulee ensi kaudella pelaamaan kymmenen (10) joukkuetta.

Haastajasarjassa pelaavat tänä syksynä PK-35 Vantaa, FC Honka, Ilves, PK-35, JyPK ja PKKU. Ensi vuoden liigapaikkojen kohtalo ratkaistaan yksinkertaisella sarjalla eli kukin joukkue kohtaa toisensa vain kertaalleen.

Mestaruussarjan pelit alkavat lauantaina 14. syyskuuta ja Haastajasarja seuraavalla viikolla. Kauden päätöskierros pelataan perjantaina 18. lokakuuta.

Subway Kansallisen Liigan kehityspäällikkö Minna Kauppinen kehottaa ihmisiä löytämään ratkaisupelien katsomoihin, koska panokset ovat kovat.

– Tulevan kilpailumuodon uudistuksen myötä tulemme näkemään varmasti jännittävimmän loppukauden aikoihin. Mestaruussarjassa HJK:lla on jo hienoinen kaula muihin, mutta paljon on vielä pelattavaa mitalitaistossa.

– Haastajasarjassa nähdään puolestaan ennennäkemätön taistelu sarjapaikoista kolmen joukkueen tippuessa ja tilanteen ollessa hyvin tasainen joukkueiden välillä. Nyt jos koskaan kannattaa siis lähteä kannustamaan suosikkejaan joko livenä tai Ruudussa! Voin luvata, että loppusarjojen ottelut tulevat sisältämään huippufutiksen lisäksi mielettömiä käänteitä, suurta draamaa sekä onnen ja pettymyksen kyyneliä. Nähdään katsomoissa!

Naisten Ykkösessä pelit jatkuvat hyvin samaan tapaan kuin pääsarjassa. Runkosarjan neljä parasta; HJK Akatemia, VIFK, FC KTP ja TPS etenevät ylempään jatkosarjaan. Näistä joukkueista yksi nousee Subway Kansalliseen Liigaan kaudeksi 2025. Se on jo varmaa, että HJK:n organisaatioon kuuluva HJK Akatemia ei voi nousta eli heidän voittaessaan Naisten Ykkösen, nousee toiseksi sijoittunut pääsarjaan.

Ensi kaudella toiseksi korkein sarjataso kulkee nimellä Kansallinen Ykkönen. Siinä pelaa tämän kauden Naisten Ykkösen tapaan kymmenen (10) joukkuetta. Liigasta putoaa tämän kauden jälkeen kolme joukkuetta, joten samat hurjat panokset ovat myös Naisten Ykkösen alemmassa loppusarjassa. Kolme putoaa suoraan ja yksi joukkue nousee Naisten Kakkosesta ensi kaudeksi Kansalliseen Ykköseen.

Naisten Ykkösen alemmassa loppusarjassa pelaavat EBK, ONS, Ilves/2, Pallo-Iirot, FC Lahti ja VJS.

KATSO LIIGAN OHJELMA KATSO YKKÖSEN OHJELMA

Kuva: Pasi Aalto

Search