Hyppää sisältöön

Perjantaina nähtiin tasainen ottelu Tapiolassa

19.07.2024

Subway Kansallisen Liigan 12. kierros pyörähti perjantaina käyntiin yhdellä ottelulla. FC Honka ja PKKU tasasivat pisteet.

Tapiolan urheilupuistossa nähtiin erittäin tasaväkinen ja tiukka kamppailu pisteistä. Vierasjoukkue PKKU prässäsi alkuhetkistä asti usean pelaajan voimin ja tämä aiheutti myös ongelmia FC Hongan pelinavaamiselle.

Espoolaisjoukkue pääsi avausnelivitosella muutamia kertoja myös iskemään PKKU:n korkean prässin ansiosta huippuvaarallisesti vastaan. Nopeat laitapelaajat Elli Seiro ja Ilona Walta aiheuttivat kiirettä vieraiden puolustukselle.

Sama kaksikko sai pallon myös maaliin kertaalleen.

31. minuutilla Seiro pelattiin oikeasta laidasta irti ja tämä pääsi keskittämään pallon rangaistusalueelle. Walta sai kammettua itsensä vetopaikkaan ja sijoitti pallon etualakulmaan.

Toisella jaksolla PKKU jatkoi rohkeaa ja aktiivista prässiään. Se tuotti useita riistoja, mutta vierasjoukkue ei päässyt realisoimaan niistä varsinaisia maalitilanteita, mikä oli ongelmana myös avauspuoliajalla.

Kun toista jaksoa oli noin kymmenen minuuttia takana, sai PKKU pallon jo Honka-maalin tolppaan. Rosa Wikström vapautti läpisyötöllään Mikaela Sjömanin loistavaan maalipaikkaan, mutta matala laukaus kolahti tolppaan.

Varttia myöhemmin vierasjoukkue sai jälleen riiston korkealla ja tällä kertaa Sjöman ei paikastaan erehtynyt. Pallo lähietäisyydeltä aivan maalin kattoon ja peli tasoihin.

Tämän jälkeen tilanteita alkoi syntymään vuorotellen kumpaankin päätyyn. Ensin Sjöman pääsi hakemaan ottelun toista osumaansa, mutta Ella-Maria Ervasti torjui.

Vain hetkeä myöhemmin Saara Lappalainen oli lähellä Hongan johtomaalia toisessa päässä kenttää, mutta Lilja Vesanto sai torjuttua puolestaan tämän.

79. minuutilla Seiro pääsi irti laidallaan ja haastoi puolustajan. Vasemman jalan sijoitus ohitti jo maalivahdin, mutta pallo tällä kertaa PKKU-maalin tolppaan.

Kumpikin joukkue haki aktiivisesti voitto-osumaa ottelun loppuun asti. Varsinkin FC Honka loi kovaa painetta loppuhetkillä, mutta lisämaaleja ei nähty.

Lopputulos Tapiolassa 1-1.

Kuva: Juhani Järvenpää

Search