Hyppää sisältöön

PK-35 haki jättimäiset pisteet Espoosta – Åland United säilytti mitalihaaveensa HJK-voitolla

02.10.2024

Subway Kansallisessa Liigassa pelattiin keskiviikkona kaksi ottelua. Yksi niin Mestaruus- kuin Haastajasarjassa.

Tapiolassa FC Honka ja PK-35 taistelivat todella tärkeistä pisteistä sarjapaikkataistelun suhteen. Avausjaksolla kotijoukkue oli painostava osapuoli ja sai luotua muutamia vaarallisia maalipaikkoja.

Muun muassa Ilona Walta täräytti pallon suorasta vapaapotkusta ylärimaan ja tovia myöhemmin Milla Punsar pääsi noin pilkun tietämiltä kokeilemaan matalasta keskityksestä, mutta pallo leijaili reilusti yli PK-maalin.

PK-35 ei maalipaikoilla juhlinut, mutta tauolle edettiin silti vierasjohdossa. Aivan avausnelivitosen lopussa Minea Grönberg oli valppaana irtopallossa alueen sisällä ja sijoitti pallon hienosti takakulmaan.

Toiselle jaksolle helsinkiläiset tulivat vahvasti. Hertta Laurinkoski sai heti alkuhetkillä mainion paikan rangaistusalueen sisältä, mutta yritys ei mennyt kohden Honka-maalia.

Hongalla oli ongelmia päästä maalipaikoille ja aggressiivisesti sekä tiiviisti puolustanut vierasjoukkue sai pidettyä espoolaiset poissa vaarallisilta paikoilta.

Lopussa espoolaisjoukkue sai luotua todella kovan paineen vielä PK-maalille. Walta sai uuden mahdollisuuden vapaapotkusta, mutta tällä kertaa Tanja Kotoaro torjui tilanteen.

PK-35:n taistelu riitti 1-0-voittoon ja tilanne Haastajasarjassa säilyy erittäin tiukkana. Helsinkiläisjoukkue nousi jo pisteen päähän FC Hongasta.

Wiklöf Holding Arenalla Åland United lähti taistelemaan voitosta ja mitalihaaveiden ylläpitämisestä jo mestaruutensa varmistanutta HJK:ta vastaan.

Avauspuoliajan ensimmäistä puoliskoa HJK vei lähes täysin. Paine oli toistuvasti kotijoukkueen maalin tuntumassa ja muun muassa Milja Kiviranta pääsi erinomaiseen maalipaikkaan rangaistusalueen rajan tuntumasta. Maalivahti Jessica Kiviaho venyi kuitenkin hienoon torjuntaan.

Jakson edetessä ahvenanmaalaisjoukkue pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan. Varsinkin oikean laidan kautta Åland United aiheutti valtavia ongelmia HJK-puolustukselle. Abby Ostremin laitanousun jälkeen Olivia Ulenius oli jo 30. minuutilla lähellä siirtää maalin edustalta kotijoukkueen johtoon.

Seuraavaksi laidalla viiletti vahvasti Gabi Rennie. Uusiseelantilainen pääsi muutamaankin otteeseen laidasta irti ja 43. minuutilla pallo löytyi myös HJK-maalista. Rennie murtautui oikealta ja keskitti kovan matalan pallon boksiin. Aada Törrönen pääsi tilanteeseen ensimmäisenä ja Åland United johtoasemassa tauolle.

Toinen nelivitonen jatkui samaan tapaan. Ahvenanmaalaiset hallitsivat pelitapahtumia suhteellisen selvästi. Jaksoa oli takana kymmenisen minuuttia, kun Åland United osui jo toistamiseen. Anni Miettunen lähti kokeilemaan vasemmalla jalallaan kaukaa. Pallo upposi ohi HJK-vahti Siiri Forsströmin ja kotiyleisö pääsi juhlimaan jälleen.

Miettusen maalin jälkeen HJK reagoi muutamalla vaihdolla ja alkoi hiljalleen ottamaan otetta pelitapahtumista. Noin 70 minuutin pelin jälkeen pallo vietiin pisteelle ja Kiviranta sijoitti rangaistuspotkun varmasti sisään.

HJK:n kiri jatkui heti maalin jälkeen. Vain viitisen minuuttia Kivirannan osuman jälkeen Nelli Kalske sai erittäin hyvän paikan rangaistusalueen sisältä. Kiviaho esitti kuitenkin mahtavan pelastuksen ja piti kotijoukkueen johdossa.

Åland United taisteli pelistä 2-1-voiton ja ahvenanmaalaisten mitalihaaveet säilyvät elossa. Eroa kolmantena majailevaan HPS:ään on nyt seitsemän pistettä, kun Mestaruussarjaa on jäljellä kolme kierrosta.

Kuva: Pasi Aalto

Search