Hyppää sisältöön

PK-35 haki täydet kolme pistettä Tammelasta

25.08.2024

Subway Kansallisen Liigan toiseksi viimeinen runkosarjan kierros pelattiin päätökseen Tammelassa.

Ilves sai sunnuntaina kotiyleisönsä edessä Tammelassa vastaansa PK-35:n. Kummankin joukkueen kausi jatkuu Haastajasarjassa, jossa tullaan käymään kovaa taistelua sarjapaikoista. Ennen ottelua tamperelaiset olivat sarjataulukossa seitsemäntenä eli viimeisellä säilyjän paikalla ja kuusi pistettä PK-35:n edellä.

Helsinkiläiset saivat otteluun unelma-alun. Yhdeksännellä minuutilla erittäin vahvasti PK-35:n vahvuuteen kesken kauden tullut Minea Grönberg yllätti kaukaa maalivahti Nelli Hautamäen ja laukoi vieraat johtoon.

Avausjakson peruskuva oli tasainen ja ottelun panokset näkyivät. Kaksinkamppailuja ja fyysisyyttä riitti. Vaarallisia maalipaikkoja sen sijaan ei liiaksi nähty. Ilves pääsi kuitenkin muutamaan otteeseen laukaisupaikkoihin, mutta PK-35-vahti Tanja Kotoaro selvitti tilanteet varmasti.

Jos oli vieraiden alku avausnelivitosella vahva, niin sitä se oli myös jälkimmäisellä. Kellossa oli 52. minuuttia, kun PK-35 tuplasi johtonsa. Grönberg pelasi vasemmalta laidalta Minami Oin vapaaksi, joka löysi maalin edustalta Hertta Laurinkosken. Ensimmäinen laukaus kimpoili Ilves-pelaajista maaliviivan tuntumaan ja Laurinkoski ehti ensimmäisenä itse tilanteeseen.

Tammelan illassa lopullinen niitti vaikutti syntyvän 70. minuutilla. Oi lähetti kulmapotkun Ilves-maalille ja jatkotilanteesta Grönberg viimeisteli ottelun toisensa. PK-35 3-0-johtoon.

Ilves kuitenkin jatkoi taistelua. 80. minuutilla Anna Olmala pelattiin ensin vetopaikkaan rangaistusalueen sisällä. Sen Kotoaro torjui, mutta jatkotilanteesta Kaisa Juvonen iski tasoituksen.

Enempää ei maaleja Tammelassa kuitenkaan nähdä. Ottelu päättyy 1-3. PK-35 nousee samalla lähemmäksi edellä olevia ja mukaan sarjapaikkataisteluun.

Kuva: Elna Rikkinen