PK-35 Vantaa, JyPK ja FC Honka vankistivat asemiaan Haastajasarjassa

29.09.2024

Subway Kansallisessa Liigassa pelattiin sunnuntaina kolme Haastajasarjan kamppailua. Kolme joukkuetta putoaa ensi kaudella starttaavaan Kansalliseen Ykköseen, joten taistelu sarjapaikoista on syksyllä hurjaa.

Hyrylässä PKKU sai vieraakseen FC Hongan. Avausnelivitosen lopulla ja toisen puoliajan alkuhetkillä esille nousi varsinkin vierasjoukkueen Milla Punsar.

Espoolaisten avausmaalissa hän ehti ensimmäisenä päineen ylärimasta kimmonneeseen palloon ja FC Honka pääsi johtoasemassa tauolle.

Toista puoliaikaa oli pelattu reilut kymmenen minuuttia, kun Punsar kiskaisi upean ulkosyrjälaukauksen PKKU:n rangaistusalueen kulmasta takakulmaan ja vieraat kahden maalin johtoon.

Parikymmentä minuuttia ennen taukoa kentälle juoksi FC Hongalta Jelena Todoshchenko. Nuori kärkipelaaja pääsi täräyttämään pallon yläriman kautta kotijoukkueen maaliin oltuaan kentällä kymmenen minuuttia. Esityön maaliin teki kuinkas muuten – Punsar.

Myös Todoshchenko kirjasi nimensä maalitilastoihin kahteen otteeseen. Seitsemän minuuttia ensimmäisen osumansa perään Honka-hyökkääjä juoksi kohden PKKU-maalia, harhautti tyylikkäästi puolustajan ja sijoitti pallon verkkoon.

Hienojen maalien ottelun kaikista hienoin osuma nähtiin kuitenkin vasta yliajalla. PKKU hyökkäsi oikeaa kaistaa pitkin. Silja Jahnukainen lähetti keskityksen maalille ja Nelli Merjamo nikkasi pallon huikeasti kantapäällään etuyläkulmaan. Lopputulos Hyrylän urheilupuistossa 1-4.

Tammelassa Ilves ja PK-35 Vantaa iskivät yhteen. Ottelusta muodostui kotijoukkueelle hankala. Haastajasarjan kärkijoukkue Vantaalta voitti kamppailun 3-0.

Eevi Leppänen vei uransa ensimmäisellä liigamaalilla vieraat johtoon jo reilun vartin pelin jälkeen. Hän nousi päättäväisesti laidalta rangaistusalueelle ja laukoi tulisesti pallon takakulmaan tolpan kautta.

PK-35 Vantaa kasvatti johtoaan 56. minuutilla. Viivi Spets kaatoi Elina Mankin rangaistusalueella ja tilanteesta seuranneen pilkun ampui sisään Elina Peltokangas.

Loppulukemat viimeisteli Sofia Velez, joka karkasi yliajalla riskitasoaan nostaneelta Ilves-puolustukselta. Ensimmäisen kudin maalivahti Nelli Hautamäki torjui, mutta jatkopallon Velez tälläsi varmasti verkkoon.

Hautamäki esitti maalillaan ottelussa muutenkin useampia todella näyttäviä torjuntoja ja piti Ilveksen mukana ottelussa. Myös PK-35 Vantaan puolustus ja maalivahti Saija Suni selvisivät sunnuntain urakastaan erittäin hyvin. Lopputulos 0-3.

Jyväskylän Viitaniemessä JyPK ja PK-35 taistelivat huipputärkeistä pisteistä. Ottelun panos näkyi ja jokaiseen irtopalloon sekä kaksinkamppailuun molemmat joukkueet menivät kovalla asenteella.

Sunnuntaina helsinkiläisvieraat oli hallitseva osapuoli, mutta vaaralliset maalipaikat olivat aika kortilla kummassakin päässä kenttää.

Maaleja kamppailussa nähtiin tasan yksi. Avausjaksolla JyPK iski likipitäen ainoasta tekopaikastaan. Neelia Pitko löysi rangaistusalueen sisällä harhauteltuaan Lotta Puolakan aivan PK-maalin edustalta. Kärkipelaaja kääntyi ja tuikkasi pallon etualakulmaan.

Jyväskyläläisten johto kesti ottelun loppuun asti, vaikka PK-35 painosti toisella nelivitosella selvästi. Maaliin asti palloa ei helsinkiläiset saaneet ja huipputärkeät pisteet jäivät Jyväskylään.

PK-35 Vantaa johtaa Haastajasarjaa. JyPK on toisena kuusi pistettä vantaalaisia perässä. Tällä hetkellä viimeisen säilyjän paikalla on FC Honka, jolla on piste vähemmän kuin jyväskyläläisjoukkueella. Tarkemmat sarjatilanteet näet täältä.

Kuva: Joope Erkkilä