Hyppää sisältöön

PK-35 Vantaa vahvan toisen puoliajan voimin voittoon

23.09.2024

Subway Kansallisessa Liigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Myyrmäessä kohtasivat PK-35 Vantaa ja PKKU.

Avauspuoliaika oli tasainen ja maalipaikoilla ei varsinaisesti herkuteltu. Elina Mankki pääsi kahdesti maalipaikkaan, mutta ensimmäisessä hän ajautui hieman pieneen kulmaan ja jälkimmäisessä Mankki ei kunnolla osunut päällään keskitykseen.

Myös PKKU:lla oli omat mahdollisuutensa. Paras paikka osui Kaisa Saarenpäälle, joka ei saanut kunnollista osumaa takatolpalta palloon ja veto suuntautui ohi kotijoukkueen maalin.

Vieraat pääsivät joitakin kertoja iskemään suoraviivaisesti vastaan, mutta useampi tilanne kuivui paitsioksi.

Jakson lopulla Veera Hellman sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen tuntumassa, mutta laukaus suuntautui suoraan päin maalivahti Veera Tammea, joka torjui pallon helposti.

Toisen nelivitosen aluksi Netta Koso oli heti rokottaa vierasjoukkuetta harhasyötöstä. Laukaus rangaistusalueen rajan tuntumasta singahti kuitenkin yli maalin.

Hetkeä myöhemmin PKKU iski jälleen vastaan. Jasmina Liukkonen ja Alexandra Lampinen pääsivät rakentamaan maalipaikan, mutta Lampinen ei onnistunut viemään vieraita johtoon.

Avausosuma nähtiin 58. minuutilla. Pallo pelattiin Mankille oikeaan laitaan ja tämä lähetti keskityksen maalille. Karoliina Autio ehti ensimmäisenä tilanteeseen ja ohjasi PK-35 Vantaan johtoon.

Varttia myöhemmin Hellman sai pallon hyökkäyspään rajaheitosta ja suuntasi kohden PKKU-maalia päättäväisesti. Tarkka laukaus etukulmasta sisään ja kotijoukkue tuplasi johtonsa.

Koso pääsi vielä nostamaan rangaistusalueen sisältä pallon takakulmaan 81. minuutilla ja kasvatti johdon lukemiin 3-0. Ne olivat myös kamppailun loppulukemat.

PK-35 Vantaa kasvatti eroa takana oleviin Haastajasarjan kärkijoukkueena.

Kuva: Pasi Aalto