Taistelu Mestaruussarjan paikoista tiivistyi entisestään

31.07.2024

Subway Kansallisessa Liigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Mestaruussarjan paikasta käydään hurjaa taistelua.

Kuopiossa Väre Areenalla KuPS palasi voittokantaan keskiviikkona. Hallitseva mestarijoukkue voitti PK-35 Vantaan 3-0. Avausnelivitosella varsinkin sen alkupuoliskolla myös vierasjoukkueella oli omat paikkansa. Elina Peltokangas pääsi koittamaan vapaapotkusta, mutta alakulmaa kohden menneen laukauksen Ellan Arpiainen torjui hienosti. Myös Jenni Huttuselle aukesi mainio paikka, mutta KuPS-maali säästyi takaiskuitta.

Jakson edetessä ote siirtyi kotijoukkueelle ja tämä näkyi myös maalien muodossa. KuPSin avausmaalin viimeisteli Roosa Ariyo, joka pääsi puskemaan Sanni Kouvan hienon keskityksen sisään.

KuPS osui vielä toistamiseen avauspuoliajalla. Hienon ottelun pelannut Kouva vapautti Ariyon vetopaikkaan, jonka kuti kolahti tolppaan. Ensimmäisenä irtopalloon ehti Selja Leiwo, jolla oli helppo työ tuplata kotijoukkueen johto.

Toisella nelivitosella KuPS kontrolloi pelitapahtumia johtoasemassa ja pelasi fiksusti. PK-35 Vantaa haki aktiivisesti kavennusosumaa, mutta sitä ei keskiviikkona Väre Areenalla nähty. KuPS sen sijaan iski vielä kertaalleen ottelun lopulla. Tao Stark havainnoi hienosti, että maalivahti Saija Suni oli kaukana maaliltaan. Stark nosti pallon tyylikkäästi kaukaa vieraiden maaliin.

Lopputulos 3-0.

Wiklöf Holding Arenalla Åland United kohtasi Jyväskylän Pallokerhon. Vierasjoukkue tuli otteluun todella aktiivisesti ja aiheutti prässillään suuria ongelmia Åland Unitedille kamppailun alkuhetkillä.

Prässi tuotti myös tulosta. Nelli Husu sai pallon korkealla hyökkäyskolmanneksella ja löysi rangaistusalueen sisältä Alma Forsténin. Tämän laukaus upposi vastustamattomasti kotijoukkueen verkkoon.

Toisella puoliajalla Åland United kasvatti hetki hetkeltä painetta jyväskyläläisten alueella ja haki vimmatusti tasoitusosumaa. JyPK-maalivahti Nanna Leivonen pelasi kuitenkin todella hienon ottelun ja nappasi lukuisia huipputorjuntoja.

JyPK jaksoi myös loppuun asti paineistaa pallollisia pelaajia sen verran, että Åland United joutui tekemään valtavasti töitä saadakseen maalitilanteita aikaiseksi.

Vierasjoukkue haki 1-0-voiton Ahvenanmaalta ja nousi tiukasti mukaan taisteluun Mestaruussarjan paikoista.

Keskiviikon kolmas ottelu pelattiin Tammelassa Ilveksen ja HJK:n välillä.

Vahvasti otteluun lähtenyt kotijoukkue siirtyi aikaiseen johtoon 11. minuutilla. Anela Ljesnjaninin kaukolaukauksen Annika Laihanen HJK-maalilla vielä torjui, mutta jatkotilanteeseen ehti ensimmäisenä Anna Olmala.

HJK ei tappioasemassa kauaa viettänyt. Reetta Suomela pelasi laidalta Iiris Holmströmin vapaaksi. Tämän tarkka keskitys löysi Jenna Topran, jonka sijoitus vasempaan alakulmaan.

Ottelun edetessä ja varsinkin toisella puoliajalla ote siirtyi entistä enemmän helsinkiläisvieraille, mutta Ilveksen puolustus ja hienosti pelannut maalivahti Viivi Mäki-Kamppi pitivät numerot tasoissa aina kamppailun loppupuolelle asti.

Peliä oli takana 80 minuuttia, kun vaihdosta kentälle tullut Sara Sievistö pääsi tälläämään rangaistuspilkun tuntumasta pallon tolpan kautta takakulmaan.

Tämän jälkeen HJK:n suurin hyökkäysinto luonnollisesti tyrehtyi ja Ilves alkoi tihenevissä määrin viemään painetta vieraiden puolustusalueelle.

Sen vaarallisempia maalipaikkoja kotijoukkue ei silti saanut luotua ja HJK haki voiton Tampereelta.

Kuva: Riku Laukkanen