Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden Tähdet -ohjelmassa ollut mukana 140 juniorijoukkuetta ja kouluryhmää

30.08.2024

Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kolmas kausi on jälleen tarjonnut upeita hetkiä niin junioreille kuin myös liigapelaajille. Tällä kaudella mukana on ollut lisäksi kouluryhmät.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelma käynnistyi kaudella 2022. Sen avulla tyttöpelaajia halutaan sitouttaa aiempaa vahvemmin seuroihin ja huippujalkapalloon. Juniorijoukkueet ovat ensimmäisestä kaudesta alkaen olleet tuttu näky Subway Kansallisen Liigan otteluiden katsomoissa. Samalla junioreille ja heidän valmentajilleen tarjotaan näkymä liigatasolle sekä paikallisia esikuvia oman alueensa liigajoukkueista.

Otteluvierailuiden lisäksi juniorijoukkueet ovat saaneet omiin tapahtumiinsa vieraiksi pääsarjapelaajia ja liigavalmentajia. Tänä vuonna ohjelmassa on panostettu entisestään erilaisiin yhteistapahtumiin, joissa tyttöpelaajat pääsevät esimerkiksi harjoittelemaan Subway Kansallisen Liigan ottelustadioneilla tai vierailemaan liigaseurojen pukukopeissa. Lisäksi kohderyhmää on laajennettu kouluryhmiin, jotta jalkapallon iloa on pystytty tarjoamaan myös niille tytöille, jotka eivät vielä ole lajin parissa.

Mukana on ohjelman kolmannella kaudella ollut upeat 140 juniorijoukkuetta ja kouluryhmää.

Tällä kaudella Tulevaisuuden Tähdet -ohjelmassa on ollut mukana kuusi pääsarjajoukkuetta. FC Honka, HJK, KuPS, PK-35 Vantaa, PKKU ja PK-35.

Ohjelmaa koordinoivat Palloliiton tukemana puolipäiväiset koordinaattorit kussakin seurassa. Espoon alueella koordinaattorina toimii FC Hongan Jasmin Leppioja, jonka mielestä vierailut juniorijoukkueiden tapahtumiin ovat olleet mahtavia.

– Olemme saaneet järjestettyä paljon upeita vierailuita joukkueiden harjoituksiin ja peleihin, sekä kouluryhmien luokse. Vierailut ovat saaneet osakseen hyvää palautetta. Niiden odotetuin hetki on ollut varmasti se, kun tytöt pääsevät kysymään kiperiä kysymyksiä liigapelaajilta. Itse koen sen hyvin tärkeäksi osaksi vierailua, Leppioja korostaa.

Hän kehuu myös junioreiden luomaa tunnelmaa espoolaisjoukkueen liigapeleissä. Leppiojan mukaan kannatus on kuulunut mahtavasti kentälle ja aktiivisimmat fanit ovat löytäneet hyvin paikalle.

– On hienoa, että voimme tarjota tytöille mahdollisuuksia kohdata ja luoda omia esikuvia ohjelman kautta. Vierailut harjoituksiin ovat tärkeitä, sillä siellä saamme tytöt lähemmäs meidän pelaajiamme. On ollut ilo nähdä innostuneita tyttöjä, kun pelaajat ovat olleet vierailulla joukkueissa.

Leppiojan mielestä myös kouluryhmien mukaan ottaminen on tuonut paljon lisää ohjelmaan. FC Honka on päässyt toteuttamaan koululaisille paljon hienoja hetkiä, ja lapset ovat päässeet tutustumaan liigapelaajiin sekä lajiin itsessään.

Kuopion Palloseuran koordinaattorina on tällä kaudella toiminut Elsa Sulku. Hänen mielestään kausi on mennyt ohjelman parissa todella iloisissa merkeissä ja nopeasti.

– Tulevaisuuden Tähtien parissa työskentely on itselleni arvokas asia, koska ohjelman tavoitteet ovat olleet kauan osa omaakin pelaajauraa ja henkilökohtaisia arvojani. Tärkeän asian parissa on ollut mieluista toimia ja saada myös työoppia esimerkiksi tapahtumanjärjestämisestä, Sulku kertaa.

Yhden asian hän nostaa ennen kaikkea esille, mikä nousee päällimmäiseksi saadusta palautteesta.

– Pukukoppivierailuista otteluiden etkoilla juniorit ovat olleet erityisen innostuneita!

Subway Kansallisen Liigan kehityspäällikkö, Minna Kauppinen, pitää Tulevaisuuden Tähdet -ohjelman kolmatta sesonkia erittäin onnistuneena. Hänen mielestään on ollut upeaa nähdä paljon uusia nuoria kannattajia katsomoissa ja havaita kaikki se innostus sekä ilo, mitä joukkueiden vierailut harjoituksissa ovat saaneet aikaan.

– Ohjelmasta on näiden vuosien aikana tullut entistä tutumpi ja tärkeämpi joukkueille. Uskon, että olemme saaneet vieläkin vahvemmin vietyä esikuvien tärkeää innostavaa vaikutusta pelaajiin. Ohjelman ja meidän upeiden liigapelaajien kautta haluamme lisätä paloa pelaamiseen sekä näyttää tytöille, millaisia mahdollisuuksia heillä on tulevaisuudessa, kun lajiin uskaltaa satsata täysillä, sanoo Kauppinen.

Hänen mukaansa myös kouluryhmien lisääminen on onnistunut erinomaisesti ja lajia on saatu tuotua tutummaksi monille nuorille tytöille.

Kauppinen kertoo, että tavoitteena on lisätä lajin vetovoimaa ja inspiroida yhä useampia nuoria lajin pariin, joko pelaajana tai kannattajana. Yhteistyö koulujen kanssa on hänen mielestään hieno mahdollisuus seuroille luoda vahvat suhteet lähialueen kouluihin ja sitä kautta löytää myös uusia harrastajia.

Kuva: Juhani Järvenpää

Search