Hyppää sisältöön
HJK

HJK

HJK - HPS
05.10.
4 - 0
Bolt Arena TN,
Helsinki
Yleisöä: 515
HPS

HPS

Ennakot

Kuva: Jyri Sulander

Paikallisottelussa vastassa HPS

HJK kohtaa kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussa Helsingin Palloseuran.

HJK lähtee seuraavaan lauantain otteluun tappio alla, mutta keskiviikon kohtaamisessa Åland Unitedia vastaan oli myös paljon hyvää.

– Tilastojen valossa meidän olisi se ottelu täytynyt voittaa. Olen tyytyväinen ottelun alkuun ja siihen, että pääsimme vaikeiden hetkien jälkeen peliin aina takaisin mukaan, päävalmentaja Arttu Heinonen painottaa.

– Maalit muuttavat peliä. Åland iski ensimmäisen osumansa ensimmäisen puoliajan loppuun ja toisen heti jälkimmäisen puoliajan alkuun. Näissä emme olleet valmiita, ja kirimme ei ihan tasapeliin riittänyt, Heinonen lisää.

Maarianhaminassa ei saatu tehoja tappiin, mutta Heinonen uskoo kurssin kääntyvän jo Derbyottelussa.

– Katseet on käännetty nopeasti kohti seuraavaa. Olen pomminvarma, että joukkue on valmis kamppailemaan pisteistä huomenna.

Vaikka HJK on mestaruutensa varmistanut, joukkue haluaa pitää korkean vaatimustason kauden loppuun saakka.

– Meillä on laaja rosteri jota tulemme käyttämään etenkin näin otteluruuhkan keskellä. Pystymme hyvin kierrättämään pelaajia ja olemme aina onnistuneet ylläpitämään tietyn tason ja rutiinin kokoonpanon muutoksista huolimatta.

– Kaikki pelaajamme ovat nälkäisiä ja haluavat pelata sekä antaa kaikkensa tälle joukkueelle. Tämä tulee näkymään myös kauden viimeisissä otteluissa, Heinonen jatkaa.

Lauantain vastus HPS kamppailee vielä mitaleista sekä sen väristä.

– Hopsilla on tässä mielessä jopa vähän paineita. He tarvitsevat maaleja enemmän kuin me, ja tulevat varmasti hyökkäämään rohkeasti, Heinonen arvelee.

– Jos he haluaa pysyä mukana mitalikamppailussa, heidän täytyy uskaltaa jättää myös tiloja, Heinonen lisää.

Viimeksi HJK kärsi tappion Paloheinässä, mutta ennen sitä HJK oli voittanut kaikki aiemmat ottelunsa HPS:ää vastaan.

– Mielenkiintoinen ottelu tulossa. Meillä on kuitenkin lauantaina etuna kotiyleisön tuki joten olemme valmiita jättämään pisteet Töölöön, Heinonen päättää.

Paikallisottelussa vastassa HPS – HJK Helsinki


Kuva: Kalevi Hämäläinen

Ennakko: Vielä kerran derby

HPS ja HJK mittelevät lauantaina jo viidennen kerran tällä kaudella.

Mestaruussarjassa tilanne tiivistyy. Lauantain kotijoukkue HJK on jo varmistanut mestaruuden, mutta muista mitaleista kilpailu käy edelleen kovana.

KuPS pitää kakkossijaa hallussa kolme pistettä HPS:ää edellä, ja takanapäin Åland United on hilannut itsensä seitsemän pisteen päähän Hopsista. Kaikilla joukkueilla on vielä yhdeksän pistettä saatavilla, joten mitään ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

HPS on nyt kohdannut kaikki Mestaruussarjan joukkueet kertaalleen. Tuleva vastus HJK kaatui kotikentällä hienon näytöksen jälkeen 2-0, mutta voittoa seurasi 0-2- ja 1-0-tappiot KuPSille ja Åland Unitedille. Historiallisen mitalin varmistamisesta HPS on yhden voiton päässä, mutta hopeakamppailua varten jokainen piste on tässä vaiheessa kautta merkittävä.

HJK selvitti Kansallisen Liigan runkosarjan näytöstyyliin 17 voitolla 18 ottelusta. Mestaruussarjassa se on kuitenkin hävinnyt kaksi peliä kolmesta, HPS:lle ja Åland Unitedille. Se tuskin vie yöunia Töölössä, sillä KuPS-voitto riitti mestaruuden varmistamiseen, ja loppukauden Klubi voi pelata paineettomasti.

HJK:lla on enemmän kuormitusta lauantain välienselvittelyn alla pelattuaan jo aiemmin tällä viikolla rästiottelun Åland Unitedia vastaan, jonka se hävisi vieraissa 1-2. Mestaruusjuhlista toipuneella HJK:lla tosin oli jonkin verran rotaatiota kokoonpanossa, joten jalkoja riittänee vielä kolmanteen pinnistykseen viikon sisään.

HPS ja HJK ovat pelanneet kauden aikana jo neljästi keskenään, kahdesti liigassa ja kertaalleen Suomen Cupissa sekä Mestaruussarjassa. Tasaisissa kohtaamisissa HJK vei liigapelit nimiinsä 2-0-voitoilla ja pudotti HPS:n cupin puolivälierässä 1-3, mutta takaisinmaksua saatiin muutama viikko takaperin Mestaruussarjan avauksessa, kun HPS otti 2-0-kotivoiton.

Terveyshuolia ennen viidettä derbyä ei joukkueessa ole, vaan HPS pääsee otteluun tuoreilla jaloilla ja tyhjällä sairastuvalla.

Ennakko: Vielä kerran derby – Helsingin Palloseura ry (hps.fi)

Search