Hyppää sisältöön
Ilves

Ilves

Ilves - PK-35 Vantaa
29.09.
0 - 3
Tammelan stadion TN,
Tampere
Yleisöä: 586
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

Ennakot

Kuva: Elna Rikkinen

Tampereen päivän kunniaksi ilmaiseksi sunnuntain otteluun

Tampereen päivän kunniaksi Ilves yhdessä Tampereen kaupungin kanssa kutsuu kaupunkilaiset tutustumaan keväällä avattuun huippumoderniin Tammelan Stadioniin. Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan Stadioniin opastetulla esittelyllä, jossa kerrotaan Stadionin historiasta ja tulevaisuuden suunnitelmista kaikkien tamperelaisten kohtaamispaikkana. Myös Kansallisen Liigan otteluun on vapaa pääsy.

Esittelykierrokset alkavat su 29.9 klo 11.00 ja klo 12.00 ja kestävät kerrallaan 45min. Yhdelle kierrokselle otetaan 250hlö/kierros. Kierroksella käydään tutustumassa kentällä, pelaaja-​aulassa ja stadionin kaikissa kerroksissa. Kokoontuminen kierroksille tapahtuu Tammelan stadionin pääovilla (Salhojankadun ja Vellamonkadun risteyksessä). Kierroksille osallistuville Stadionin kahvila(3krs) on auki klo 11.30-13

Tampereen päivä huipentuu klo 15:00 alkavaan Ilveksen naisten Kansallisen Liigan otteluun Ilves-​ PK-35 Vantaa. Otteluun on vapaa pääsy Tampereen päivän kunniaksi , Kulku Stadionin A/C porteista, portit aukeaa klo 14.

Tampereen päivän kunniaksi ilmaiseksi sunnuntain otteluun – Ilves jalkapallo – Naisten edustusjoukkue (ilvesnaisetjalkapallo.fi)


Kuva: Pasi Aalto

Punamustat sunnuntaina Ilveksen vieraaksi

PK-35 Vantaa jahtaa huomenna lisäpisteitä Tampereella. Panosta ottelussa riittää, kun Punamustien vastustajaksi asettuu akuutissa putoamisvaarassa oleva Ilves. Ottelu pelataan sunnuntaina 29.9. klo 15.00 Tammelan stadionilla.

PK-35 Vantaa pitää hallussaan Haastajasarjan piikkipaikkaa. Eroa putoamisviivaan on tällä hetkellä kahdeksan pistettä, kun pelaamatta on joukkueesta riippuen neljä tai viisi ottelua. Tilanne on siis tällä hetkellä hyvä, mutta sarjapaikan sinetöiminen vaatii Punamustilta vielä muutamia lisäpisteitä.

Haastajasarja alkoi maanantaina voitokkaasti, kun PK-35 Vantaa kaatoi PKKU:n kotonaan lukemin 3–0. Maalittoman avausjakson jälkeen Karoliina Aution, Veera Hellmanin ja Netta Koson osumat siivittivät kotijoukkueen lopulta selvänumeroiseen voittoon.

Ilveksen tilanne sen sijaan on selvästi tukalampi. Tamperelaisjoukkue majailee sarjataulukossa putoamisviivan alapuolella kahdeksantena, kun jäljellä on enää neljä ottelua. Sunnuntai-iltapäivänä paineet ovat selvästi Ilveksellä, joka saattaisi tappiolla ajautua jo tilanteeseen, jossa sen sarjapaikka ei olisi enää omissa käsissä.

Tupsukorvien aloitus Haastajasarjaan oli mollivoittoinen, sillä Ilves reilu viikko sitten arkipelissä 0–2-kotitappion JyPKille. Tappio oli tamperelaisille jo neljäs peräkkäinen. Ilveksen edellisestä voitosta on vierähtänyt jo kaksi kuukautta. Vaikka myös Ilves on tuskaillut ajoittain maalinteko-ongelmien kanssa, on se kuitenkin ollut 26 tehdyllä maalillaan Haastajasarjan joukkueista tehokkain.

Punamustat ja Ilves kohtasivat toisensa kahdesti jo runkosarjassa. Huhtikuussa sarjakauden alkukierroksilla Myyrmäessä päädyttiin maalittomaan pistejakoon, vaikka kummallakin joukkueella olisi ollut kelpo tilaisuuksia maalintekoon. Heinäkuussa Punamustien maalihanat aukesivat toden teolla, kun joukkue Tampereelta selvänumeroisen 0–4-vierasvoiton Jenni Huttusen, Hilla Romppasen, Elina Peltokankaan ja Elina Mankin osumilla.

PK-35 Vantaan tämän kauden parhaat maalintekijät ovat olleet neljästi osuneet Mankki ja Peltokangas. Kolmella maalilla tulitukea ovat antaneet Koso ja Roosa Toivanen. Ilveksen ykköstykki on sen sijaan ollut lähes puolet joukkueensa maaleista iskenyt Anna Olmala, jolla on tiillään 12 täysosumaa.

Punamustien kokoonpanotilanne on hyvä, sillä tämän hetken tiedon mukaan kaikki maanantaina kokoonpanossa olleet pelaajat ovat käytettävissä myös sunnuntaina Tampereella.

”Meidän pitää säilyttää maltti”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan valmistautuminen Ilves-otteluun on sujunut hyvin.

– Lähtökohdat ovat meidän osaltamme varsin hyvät, ja nyt meillä on tauon jälkeen jo yksi peli alla. Tämä viikko on ollut meillä hieman tavallista kevyempi, koska pelasimme vasta maanantaina. Muutamille pelaajille tämä viikko on ollut myös henkisesti kuormittavampi, koska heillä on ollut myös ylioppilaskirjoituksia. Tietysti Ilveksellä on varmasti sama tilanne, Väisänen sanoo.

Haastajasarja alkoi Punamustien osalta voitokkaasti PKKU:ta vastaan. Väisäsen mukaan pelistä löytyi sekä hyviä onnistumisia että selkeitä kehityskohteita.

– PKKU-ottelusta meidän pitää ottaa mukaan se maltti, joka alkoi toisella jaksolla tuottaa tulosta. Kun emme oikoneet asioissa, saimme maltin kautta rakennettua tilanteita. Toisaalta pelissä oli myös parannettavaa. Toisella jaksolla meille tuli mielestäni virheitä, joista vastustaja olisi voinut päästä iskemään vaarallisesti. Syöttöjen laadun lisäksi on tärkeää, että pystymme säilyttämään kenttätasapainon myös vaarattoman oloisissa tilanteissa.

Ilves vaihtoi elokuussa päävalmentajaa, mikä muuttaa asetelmia hieman edelliseen kohtaamiseen nähden. Väisäsen mukaan valmentajanvaihdos on näkynyt pienenä hienosäätönä, mutta Ilveksen vahvuudet ovat yhä tuttuja.

– He ovat muokanneet ainakin korkeaa prässiään jonkin verran aggressiivisemmaksi ja sen myötä myös puolustusmuotoa on hieman viilattu. Ilves on aina avannut peliä varsin hyvin, ja vastahyökkäykset ovat olleet heidän selkeä vahvuutensa. He saavat nopeissa hyökkäyksissä hyvin palloja maalille ja sen kautta vaarallisia tilanteita.

Ilves – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 29.9. klo 15.00 Tammelan stadionilla Tampereella.

Punamustat sunnuntaina Ilveksen vieraaksi | PK-35 Vantaa (pk35vantaa.fi)

Search