Hyppää sisältöön
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa - JyPK
06.10.
3 - 0
Jalkapallostadion TN,
Vantaa
Yleisöä: 243
JyPK

JyPK

Ennakot

Kuva: Pasi Aalto

PK-35 Vantaa saa vieraita Jyväskylästä

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat sunnuntaina kotikentällä. Jännittävässä Haastajasarjan ottelussa vieraaksi saapuu Jyväskylän Pallokerho. Ottelu pelataan sunnuntaina 6.10. klo 16.00 Myyrmäen stadionilla

PK-35 Vantaa lähtee kotiyleisön edessä hakemaan sinettiä sarjapaikalleen. Joukkue on pelannut itsensä hyvään tilanteeseen, sillä eroa putoamisviivaan on kahdeksan pistettä, kun jäljellä on enää kolme sarjakierrosta. Lisäkannustimen tarjoaa Punamustien tavoite kohentaa viime kauden sarjasijoitustaan pitämällä kiinni tämän hetken viidennestä sijastaan. Lisäksi joukkue sivuaa tällä hetkellä jo viime kauden lopullista pistemääräänsä, joten myös siinä on mahdollisuus tuntuvaan parannukseen.

Haastajasarjassa PK-35 Vantaa on voittanut molemmat ottelunsa selvin 3–0-lukemin. PKKU kaatui ensin Myyrmäessä ja Ilves viime viikonloppuna Tampereella. Tammelan stadionilla Punamustien osumista vastasivat Elina Peltokangas ja ensimmäiset liigamaalinsa iskeneet Eevi Leppänen ja Sofia Velez.

Myös vierasjoukkue JyPK on löytänyt kauden ratkaisuhetkillä hyvän tulosvireen. Jyväskyläläiset majailevat sarjataulukossa heti Punamustien jälkeen kuudentena. Eroa putoamisviivaan on kuitenkin vain kaksi pistettä, joten tilanne on edelleen tiukka.

JyPK aloitti Haastajasarjan hakemalla todella arvokkaan 0–2-vierasvoiton Ilveksestä. Tulos nosti keskisuomalaiset ensimmäistä kertaa putoamisviivan yläpuolelle. Viime viikonloppuna JyPK kohensi asemiaan entisestään, kun se kaatoi Pallokerho-35:n kotonaan lukemin 1–0. Ottelun ainokaisesta vastasi Lotta Puolakka.

PK-35 Vantaa ja JyPK ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti. Kesäkuussa Myyrmäessä päädyttiin Netta Koson maalilla Punamustien 1–0-voittoon. Elokuun lopussa runkosarjan päätöskierroksella PK-35 Vantaa haki Jyväskylästä niin ikään niukan 0–1-vierasvoiton Roosa Toivasen osumalla.

Punamustien kuluvan liigakauden paras maalintekijä on ollut viidesti osunut Elina Peltokangas. Taustatukea on antanut etenkin neljä maalia viimeistellyt Elina Mankki. JyPKin ykköstykki on ollut neljän maalin Puolakka.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on hyvä, sillä maalivahti Nea Laitilaa ja kesästä asti sivussa ollutta Aada Leschiä lukuun ottamatta kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Kokoonpanossa ovat siis tämän hetken tiedon mukaan samat 18 pelaajaa kuin viime viikonloppuna Tampereella.

Harjoituskentällä haettu terävyyttä

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pääsee sunnuntain kotiotteluun hyvistä lähtökohdista. Loppukauden selkeänä tavoitteena on jatkaa viime aikojen vahvaa tulosvirettä.

– Lähdemme tietysti tavoittelemaan kolme pistettä kotikentällä. Haluamme pelata hyvän pelin ja pitää kiinni tämän hetken sarjasijoituksestamme. Tähän aikaan kaudesta kuntopuoleen ei oikein pysty enää vaikuttamaan, joten olemme pitäneet kevyen harjoitusviikon ja hakeneet terävyyttä viikonloppuun. Haluamme päästä JyPK-peliin mahdollisimman tuorein jaloin, Väisänen kertoo.

Punamustien ja JyPKin kauden aiemmat kohtaamiset ovat molemmat päättyneet niukkalukuisesti 1–0. Etenkin edellisen, runkosarjan päätöskierroksella pelatun keskinäisen ottelun opit ovat tuoreessa muistissa.

– Haluamme pitää kiinni niistä asioista, joissa onnistuimme Jyväskylässä pallollisessa pelissämme ja tietysti vielä parantaa niitä. Kaksinkamppailupelaamista meidän pitää parantaa siihen peliin nähden. Tampereella pystyimme olemaan niissä vahvempia, joten sen tason haluamme säilyttää myös tulevissa peleissä, Väisänen sanoo.

– Meidän pitää pystyä pidempiin pallonhallintajaksoihin – mitä korkeammalla, sen parempi. Meidän pitää tunnistaa hetket, jolloin meillä on mahdollisuus päästä maalintekoalueille, mutta emme saa sortua liian nopeisiin ratkaisuihin.

Väisänen uskoo, että JyPK luottaa Myyrmäessä samoihin perusperiaatteisiin kuin läpi koko kauden.

– JyPK pitää vahvasti pelitavastaan kiinni, mikä on tärkeä asia joukkueen kehittymisen kannalta. Vaikka he pyrkivät pallolliseen peliin, he ovat osoittaneet pystyvänsä myös puolustamaan hyvin. Heidän pelaajistaan maalivahti Nanna Leivonen on rohkea ja taitava pallon kanssa. Hän on vaikeasti ennakoitava, sillä hän pystyy antamaan pitkiäkin avauksia vain parin askeleen vauhdilla.

PK-35 Vantaa – JyPK pelataan sunnuntaina 6.10. klo 16.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT TÄÄLTÄ

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

TAPAHTUMAN KATSOJAINFOT LÖYDÄT TÄÄLTÄ

PK-35 Vantaa saa vieraita Jyväskylästä | PK-35 Vantaa (pk35vantaa.fi)


Kuva: Pasi Aalto

Haastajasarja jatkuu Vantaalla

Haastajasarja jatkuu sunnuntaina Vantaalla. Pallokerho matkaa paikallisen PK-35:n vieraaksi Myyrmäkeen. Kohtaaminen on kolmas tällä kaudella. Aiemmissa otteluissa vantaalaiset ovat olleet parempia 1–0.

PK-35 Vantaa on seilaillut käytännössä jo turvallisille vesille sarjapaikkansa suhteen. Siinä mielessä paine on hellittänyt. Luonnollisesti hyvä kauden loppu on kunnia-asia, joten haaste Vantaalla on varmasti kova. Tähän tilanteeseen vantaalaiset on auttanut kaksi 3-0 voittoa PKKU:sta ja Ilveksestä. Näistä kahdesta ottelusta huomionarvoista on, että kuudesta tehdystä maalista, jokaisella on eri tekijä.

Pallokerho on niin ikään avannut Haastajasarjan kahdella voitolla kaatamalla Ilveksen ja PK-35:n. Vihreät ovat osoittaneet luonteensa ja taistellut tärkeät voitot nostaen joukkueen hyvään asemaan. Vielä on kuitenkin matkaa jäljellä. Viivan tuntumassa on tiukkaa ja keskiviikon tulos Espoosta tiivisti pakkaa entisestään. Vantaalla on mahdollisuus ottaa taas yksi iso askel kohti ensi kauden liigapaikkaa. Kolme pistettä Myyrmäestä on ehdoton tavoite.

Haastajasarja jatkuu Vantaalla (jypkedustus.fi)

Search