Hyppää sisältöön
FC Honka

FC Honka

FC Honka - JyPK
12.10.
2 - 2
Tapiola N 1,
Espoo
Yleisöä: 247
JyPK

JyPK

Ennakot

Kuva: Jyri Sulander

Kauden viimeinen kotiottelu lauantaina, ottelussa suuret panokset

Honka pelaa Kansallisen Liigan kauden 2024 viimeisen kotiottelunsa ja toiseksi viimeisen ottelunsa huomenna lauantaina 12.10. Tapiolan urheilupuistossa vastassa on klo 16.00 alkaen JyPK. Liput otteluun tästä!

Honka on ennen kahta viimeistä kierrosta haastajasarjan neljännellä sijalla. Haastajasarjan sijoille 4.-6. sijouttuvat joukkueet putoavat kauden päätteeksi Ykköseen, joten panokset ovat suuret. Tällä hetkellä Hongan ero viimeiseen säilyjän paikkaan on yksi piste. Tätä paikkaa pitää ennen lauantain kierrosta hallussaan juurikin vastustajaksi saapuva JyPK. Ottelu on siis erittäin tärkeä molemmille joukkueille.

Honka avasi haastajasarjan ottelunsa 4-1 voitolla PKKU:sta, mutta kärsi sitten tappiot PK-35:delle 0-1 ja Ilvekselle 1-3. PKKU:n putoaminen on jo varmistunut. Hongan ja lauantain vastusta JyPK:n lisäksi kahdesta saatavilla olevasta liigapaikasta taistelee kaksi joukkuetta: Ilves sekä PK-35. Ennen kahta viimeistä ottelua PK-35:dellä on kasassa 24 pistettä, JyPK:lla 23, Hongalla 22 ja Ilveksellä 21. Jännitettävää siis todellakin riittää.

FC Hongan päävalmentaja vaihtui loppukauden ajaksi. Joukkueen päävalmentajana toimii loppukauden Abdi Mohamed, sekä valmentajana Iiro Mäkinen. Lisää muutoksista voit lukea tästä.

 Kuten kaikki tietävät, on edessä kaksi erittäin tärkeää ottelua. Sarjapaikka on Hongalle merkkitävä, minkä seurakin on nyt reagoinnillaan osoittanut. Meillä on hyvä joukkue, mutta emme ole saaneet viime aikoina sitä näkyville. Nyt tavoitteena on, että pystymme pelaamaan omalla tasollamme. Se riittää. Treeneissä on ollu hyvä meininki ja olemme valmiita lauantain koitokseen. Toivon, että saamme paljon kannustusta ja tukea yleisöltä. Voin luvata, että annamme aivan kaikkemme sarjapaikan säilyttämisen puolesta, Milla Punsar kommentoi.

Hongan tapaan JyPK koki tappion viime kierroksella, kun PK-35 Vantaa oli parempi luvuin 3-0. Sitä ennen se on voittanut haastajasarjan peleissään PK-35:den 1-0 ja Ilveksen 2-0. Hongastakin tutun Sacha Navalkarin luotsaaman ryhmän paras maalintekijä on tällä kaudella ollut neljä kertaa maaliverkkoja heiluttanut Lotta Puolakka.

Honka ja JyPK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin. Molemmat ottelut ovat olleet erittäin tasaisia. Tapiolassa 1-0 luvuin tulleen voiton ainoan maalin teki Inka Kaivola, Jyväskylän Harjulla Honka nousi maalin tappioasemasta 2-1 voittoon Ilona Wallan ja Elli Seiron onnistuttua maalinteossa. Walta on Hongan maalipörssin kärkinimi tällä kaudella Kansallisessa Liigassa. Laitahyökkääjän yksitoista osumaa oikeuttavat koko sarjan pörssissä kuudenteen sijaan.

Kauden viimeinen kotiottelu FC Honka vs JyPK siis Tapiolan urheilupuiston nurmella lauantaina 12.10. klo 16.00. Liput tästä!

Kauden viimeinen kotiottelu lauantaina, ottelussa suuret panokset – FC Honka Naiset


Kuva: Elna Rikkinen

Liigapaikkaa ratkotaan lauantaina

Pallokerho matkaa kauden viimeiseen vierasotteluun Espooseen. Kauden aiemmat liigakohtaamiset ovat päättyneet Hongan maalin voittoon.

Hongalla on ollut vaikea syksy ja joukkue löytyy tällä hetkellä pisteen Pallokerhoa jäljessä. Valmentajatiimissään muutoksia tehnyt espoolaisseura on varmasti tilanteessa, johon ei keskikesällä kukaan uskonut. Kaikki on kuitenkin omissa käsissä ja Honka takuu varmasti taistelee paikasta ensi kauden liigassa kynsin hampain.

Pallokerho aloitti haastajasarjan kahdella voitolla. Hieman vaisumpi esitys Vantaalla jätti paljon hampaankoloon. Vaikka Honka onkin ollut tuloksellisesti niskan päällä kauden otteluissa, on lauantaina kyseessä aivan toisenlainen ottelu. Vihreät ovat myös vaisumman ottelun jälkeen tulleet kauden aikana vahvempana takaisin.

Mutta. Menneellä on harvoin merkitystä tulevassa ottelussa, nyt vielä vähemmän. Lauantaina on vain yksi hetki ja tuossa hetkessä terävämpi voi tarttua isoon mahdollisuuteen. Joukkue Jyväskylästä lähtee Espooseen hakemaan isoa pottia ja omalla hyvällä pelillä se on ehdottomasti haettavissa.

Liigapaikkaa ratkotaan lauantaina (jypkedustus.fi)

Search